
Wpisz szukaną frazę (produkt, przepis, blog)


BABKA Z ANANASEM I KOKOSEM
SKŁADNIKI:
• 1 puszka kawałków ananasa Del Monte® w soku albo w syropie
• 1 banan Del Monte®, rozgnieciony
• 280 g mąki
• 150 g cukru
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• ½ łyżeczki soli
• 2 średnie jajka
• 80 ml oleju roślinnego
• 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
• 20 g wiórków kokosowych
• 30 g pokrojonych migdałów
PRZYGOTOWANIE:
1)Rozgrzej piekarnik do temperatury 160°C/140°C termoobieg. Lekko spryskaj nieprzywierającą formę do pieczenia o wymiarach 23x13 cm sprayem do pieczenia i odstaw na bok. 2)Połącz ze sobą w dużej misce mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól i odstaw na bok. 3)W średniej misce ubij ze sobą jajka, olej i wanilię; dodaj banana i kawałki ananasa z sokiem i wymieszaj. Dodaj do masy z mąką. Mieszaj do nasączenia suchych składników. Wlej ciasto do przygotowanej formy do pieczenia i posyp kokosem i migdałami. 4)Piecz przez 60-70 minut albo do czasu aż nóż włożony w środek wyjmiesz prawie czysty. Odczekaj 10 minut przed wyjęciem babki z blachy i pozostaw na kratce do całkowitego wystygnięcia.
Może ci się spodobać również
