PL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greece: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Poland: PL

Russia: RU

Spain: ES

Sweden: SE

United Kingdom: EN

Fantastyczny ananas z grilla

Liczba porcji:
4 porcje

Przygotowanie:
15 minut

Czas gotowania:
5 minut

SKŁADNIKI:

• 4 plastry ananasa (nie grubsze niż 1 cm) lub 8 bardzo cienkich plasterków
• 4 gałki lodów waniliowych
• 1 owoc marakui
• 40 g roztopionego masła
• 40 g brązowego cukru

PRZYGOTOWANIE:

1)Odetnij oba końce ananasa, a następnie obierz go, starając się usunąć wszystkie „oczka”. 2) Pokrój ananasa ostrym nożem na centymetrowe plasterki. Z każdego plasterka usuń rdzeń (środek ananasa). Odłóż na bok 4 przygotowane w ten sposób plasterki ananasa. 3)Posmaruj plastry ananasa roztopionym masłem używając pędzelka. Oprósz plasterki po obu stronach brązowym cukrem. Grilluj ananasa przez 3-4 minuty minut z każdej strony, aż się skarmelizuje. 4)Przetnij marakuję na pół i wyłóż miąższ łyżeczką do miseczki. 5)Podanie: Połóż jeden plasterek grillowanego ananasa na talerzyku, a na środku nałóż gałkę lodów. Na lody dodaj łyżeczkę marakui. Jeśli chcesz, możesz przykryć lody cienkim plasterkiem ananasa.

Może ci się spodobać również

x