Wpisz szukaną frazę (produkt, przepis, blog)
OPIS:
Persymona to złocistożółty owoc o okrągłym lub owalnym kształcie, o bogatym smaku i delikatnej strukturze, pochodzący z Azji Wschodniej.
Persymony Del Monte® mają miękką strukturę i wyjątkowy słodki smak. Produkowane w Hiszpanii, są bogate w witaminę C i są doskonałym źródłem błonnika.
Całkowicie dojrzały owoc persymony jest delikatny, bardzo słodki i smaczny. Skórka ma zabarwienie od ciemnożółtego do pomarańczowego. Jest on również dobrym źródłem manganu.
Persymony Del Monte® mogą być spożywane świeże, suszone lub gotowane. Surowe owoce mogą być spożywane w ćwiartkach albo w całości, jak jabłka.
Typowe wartości odżywcze (na porcję: 100 g)::
Wartość energetyczna | 70kcal | |
Tłuszcz | 0.2g | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0g | |
Węglowodany | 8.6g | |
w tym cukry | 12.5g | |
Błonnik | 3.6g | |
Białko | 0.6g | |
Sól | 0g | |
Witamina C | 7.5mg |