Wpisz szukaną frazę (produkt, przepis, blog)
OPIS:
Uważa się, że maliny były spożywane już w od czasów prehistorycznych, ale zaczęto je uprawniać dopiero w Anglii i Francji około XVII wieku.
Istnieje ponad 200 odmian malin, ale tylko niektóre z nich są uprawiane i konsumowane na dużą skalę. Mogą mieć kolor czerwony, purpurowy, złoty albo czarny.
Maliny Del Monte® zawierają dużo witaminy C i błonnika.
Maliny Del Monte® można jeść samodzielnie albo jako dodatek do sałatki owocowej lub zielonej sałaty. Są one również popularnym dodatkiem do produktów mlecznych, takich jak lody, koktajle mleczne, smoothie czy jogurty.
Typowe wartości odżywcze (na porcję: 100 g)::
Wartość energetyczna | 71 kcal | |
Tłuszcz | 0.7 g | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | |
Węglowodany | 12 g | |
w tym cukry | 4.4 g | |
Błonnik | 6.5 g | |
Białko | 1.2 g | |
Sól | 0 g | |
Witamina C | 26.2 mg |