PL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greek: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Polish: PL

Spain: ES

Sweden: SE

TOST Z JAJKIEM I AWOKADO

Liczba porcji:
2 porcje

Przygotowanie:
10 minut

Czas gotowania:
10 minut

SKŁADNIKI:

• 2 jajka
• 2 kromki chleba pełnoziarnistego
• 1 awokado Del Monte
• Sól, pieprz, papryka do posypania

PRZYGOTOWANIE:

1)Doprowadź garnek z wodą do wrzenia (wlej tyle wody, aby zakryła jajka leżące na dnie). Gdy woda się gotuje, wyłącz palnik i ostrożnie zanurz jajka w garnku z wodą. Przykryj garnek pokrywką i pozwól jajkom gotować się przez 5 minut (4 minuty na super miękko, 4:30 na miękko, 5 lub więcej na pół miękko). 2)Kiedy jajka się gotują opiecz chleb w tosterze i rozgnieć awokado na każdym toście. Kiedy jajka będą gotowe, wyjmij je z wody przy użyciu łopatki. Wystudź jajka pod zimną wodą, obierz, a następnie połóż na tostach. Posyp solą, pieprzem, papryką lub świeżymi ziołami.

Nasz wybór

Może ci się spodobać również

x