PL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greek: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Polish: PL

Spain: ES

Sweden: SE

SAŁATKA Z AWOKADO, ANANASA I RZEŻUCHY

Liczba porcji:
6 porcje

Przygotowanie:
15 minut

SKŁADNIKI:

• Ananas Del Monte Gold
• 2 awokado
• 2 pęczki rzeżuchy
• 1 czerwona cebula, cienko pokrojona
• Składniki na sos: 2 ząbki czosnku, drobno posiekane, oliwa z oliwek, świeży sok z limonki, 1/2 łyżki kminku, sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:

1)Rozgrzej grill. Kiedy grill będzie już rozgrzany, ułóż na nim plastry ananasa i piecz przez 3-5 minut z każdej strony. Zdejmij z grilla i potnij na kawałki. 2)Przygotuj sos: Włóż czosnek, oliwę z oliwek, ocet lub sok z limonki, kminek, sól i pieprz do małej miski i wymieszaj do połączenia składników. Odstaw na bok. 3)Obierz awokado i potnij je na kawałki. Do dużej miski wrzuć rzeżuchę z ananasem, awokado i czerwoną cebulą, a następnie dodaj sos. Podawaj na talerzu. Smacznego!

Może ci się spodobać również

x