PL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greek: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Polish: PL

Spain: ES

Sweden: SE

PIZZA NA CHLEBKU PITA

Liczba porcji:
4 porcje

Przygotowanie:
10 minut

Czas gotowania:
10 minut

SKŁADNIKI:

• 4 pełnoziarniste chlebki pita 
• 4 łyżeczka Pizzassimo (albo przecieru pomidorowego Passata albo krojonych pomidorów) 
• 3 pomidory Del Monte, pokrojone w kostki
• 1 szalotka, pokrojona w cienkie plasterki 
• 50 g startego dojrzałego sera cheddar
• kilka listków bazylii

PRZYGOTOWANIE:

1)Rozgrzej piekarnik z termoobiegiem do temperatury 200°C/180°C i włóż do środka blachę do pieczenia, aby się nagrzała. Posmaruj każdy chlebek pita 1 łyżeczką sosu Pizzassimo albo przecieru pomidorowego Passata. Połóż na wierzchu pomidory, szalotkę i posyp serem cheddar. 2)Umieść na gorącej blasze i piecz przez 10 minut do czasu aż chlebki będą chrupiące, a ser się rozpłynie. Jeżeli chcesz posyp bazylią i podawaj z zieloną sałatą.

Może ci się spodobać również

x