PL

Europe: EN

Belgium: FR | NL

France: FR

Germany: DE

Greek: GR

Italy: IT

Netherlands: NL

Polish: PL

Spain: ES

Sweden: SE

BURGERY Z ANANASEM I INDYKIEM

Liczba porcji:
4 porcje

Przygotowanie:
10 minut

Czas gotowania:
20 minut

SKŁADNIKI:

• 4 plastry ananasa Del Monte® (świeżego albo z puszki)
• 500 g mielonego mięsa z indyka
• 2 łyżki sosu sojowego
• 50 g słodkiej papryki, drobno pokrojonej
• 4 plasterki czerwonej cebuli
• ¼ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
• 1 łyżeczka tymianku
• 4 bułki do burgerów, przekrojone na pół

PRZYGOTOWANIE:

1)Rozgrzej grill do średniej temperatury. 2)Połącz ze sobą w dużej misce indyka, sos sojowy, paprykę, pieprz i tymianek i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Podziel mieszankę na 4 równe porcje i uformuj burgery. 3)Połóż burgery, 4 plastry ananasa i plastry czerwonej cebuli na grillu. 4)Po około 8 minutach obróć burgery, plastry ananasa (spód powinien być ładny i brązowy) i plastry cebuli na drugą stronę. Piecz przez dodatkowe 3-5 minut albo do czasu, aż burgery będą dokładnie upieczone i nie będą różowe w środku. 5)Włóż jednego burgera, jeden plaster ananasa i jeden plaster czerwonej cebuli do każdej bułki razem z liśćmi sałaty i dodaj swój ulubiony sos. Smacznego!

Może ci się spodobać również

x